V Karlovarském kraji se snižuje zájem o očkování. Region patří mezi místa s nejmenší proočkovaností

10. září 2021 13:35

Zatímco před letními prázdninami dostalo v Karlovarském kraji vakcínu až 3000 lidí denně, teď je jich 200 nebo i méně. Zvýšit zájem o vakcíny chce také mobilní očkovací tým.

Mobilní očkovací tým ve čtvrtek dorazil do Vřesové na Sokolovsku. V obci, která má okolo 400 obyvatel, je počet očkovaných lidí zatím jeden z nejnižších v Karlovarském kraji. Zdravotníci opět nabízeli jednorázovou vakcínu Janssen, zájem o ni ale byl malý.

Ke stanu za dvě hodiny přišlo 10 lidí. Podle krajské koordinátorky pro očkování Dagmar Uhlíkové, je ale i takový počet lidí úspěch. „Každý jednotlivec má smysl, takže budeme mít pocit, že jsme udělali maximum a snažili se to přiblížit občanům.“ 

„Obecně si myslím, že zájem o očkování tady není. Důvěra v očkování není,“ řekl nezávislý starosta Vřesové Jiří Sivák. Mobilní očkovací tým byl i v dalších městech v Karlovarském kraji. Největší zájem byl v Aši, kde si pro vakcínu přišlo přes 200 lidí.

Za uplynulý týden zdravotníci v Karlovarském kraji naočkovali okolo 2100 dávek vakcíny, což je nejméně ze všech krajů. Od začátku očkování podali celkem 308.320 dávek vakcín, očkovali 158.549 lidí, což je přibližně 54 procent všech obyvatel kraje. Očkování má ukončeno 150.185 lidí, tedy téměř 51 procent všech obyvatel kraje.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio