V Karlovarském kraji se lyžuje zatím jen na dvou místech

27. prosinec 2019 09:15

Zatím do dvou krušnohorských zimních areálů mohou vyrazit lyžaři v Karlovarském kraji. V provozu jsou sjezdovky a vleky v největším areálu oblasti na Klínovci a v areálu Novako v Božím Daru. 

Níže položená zimní střediska zatím čekají na větší ochlazení a na příděl sněhu. Soustavně se zatím neupravují běžecké stopy.

Areál Klínovec hlásil k 26. prosinci až 60 centimetrů technického sněhu. V provozu jsou lanové dráhy CineStar Express, Suzuki, Dámská a jako transport s obousměrným provozem lanová dráha Prima Express. Připraveny jsou sjezdovky Dámská, Pařezovka a Přemostěná a propojovací cesta. Pro lyžaře je upraveno necelých pět kilometrů sjezdovek.

Rodinný skiareál Novako, který se zaměřuje zejména na děti a začátečníky, nyní provozuje vleky od 09:00 do 16:30. Středisko má podle provozovatelů na sjezdovkách až přes půl metru sněhu. Kromě snowtubingu mohou návštěvníci využít všechny služby.

Na sníh zatím čekají například areály v Bublavě, v Mariánských Lázních nebo Plešivec. V Mariánských Lázních je zatím v provozu pro pěší turisty sedačková lanovka. Jezdí denně od 09:00 do 16:00.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio