V Karlovarském kraji chybí řidiči autobusů. Ligneta kvůli tomu musela omezit provoz

17. červen 2022 09:05

O několik důležitých autobusových spojení náhle přišli cestující v Karlovarském kraji. Jednomu z dopravců totiž chybí řidiči. Přestože do července zbývá ještě několik dní, s předstihem musel zahájit prázdninový režim.

Autobusový dopravce Ligneta omezil svůj provoz v Karlovarském kraji. Společnosti totiž chybí řidiči. Přijmout by jich nutně potřebovala alespoň sedm, zájemců je ale málo. Momentálně řeší situaci dočasný prázdninový režim. Lidé přišli hlavně o pravidelné autobusy, které využívali do práce nebo do škol.

Jak bude Ligneta řešit situaci dál, podle jejího ředitele Petra Schmida není jasné: „Určitě bychom potřebovali alespoň sedm řidičů přijmout. Dneska u nás jezdí řidiči, kteří to mají krátce do důchodu. Dokonce je tu i pár řidičů, kteří přesluhují. Mladých řidičů je dneska strašně málo.“

Společnost zrušila na lince z Karlových Varů do Sokolova celkem osm spojů. Jiná možnost podle ředitele nebyla. Jedna z nejvyužívanějších linek tak zůstane dočasně v prázdninovém provozu. Ligneta cestujícím radí, aby vyhledali jiného dopravce, nebo zvolili mezi okresními městy jízdu vlakem.

Linka na této trase zatím zůstává jedinou, kde musel dopravce zrušit některé spoje. Jestli se tak bude dít i na dalších, to zatím vyloučit nemůže.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio