V Karlovarském kraji budou děti opět probouzet Krušnohorské medvědy

12. duben 2019 15:30

Děti i dospělí se už tento víkend mohou zúčastnit 68. ročníku tradiční akce Probouzení Krušnohorských medvědů. Účastníci půjdou trasu dlouhou zhruba pět kilometrů a nebude chybět ani hledání pokladu.

Akce Probouzení Krušnohorských medvědů odstartuje v sobotu 13. dubna dopoledne. Sraz je v 9.30 hodin na dolním nádraží v Karlových Varech. Pěší trasa začne v Nové Roli. „Z Nové Role půjdeme za náčelníkem kolem hřbitova směrem Smolné Pece a cestou probudíme krušnohorské medvědy,“ uvedl za organizátory akce Robert Voleman.

„Vždy jsme rádi, když si s sebou děti vezmou nějaké hudební nástroje a připraví si skladbu, kterou pomůžou probudit medvědy. Pokud tomu tak není, skládají cestou s rodiči básně, které se týkají medvědů. Každé dítě by s sebou mělo mít med nebo řízky, protože chceme medvědy po dlouhé zimě pořádně nakrmit,“ řekl Voleman.

V závěru akce budou děti hledat skrytý poklad plný sladkostí a ovoce. Ani letos nebude pro jeho nalezení chybět nápověda v podobě zavěšených banánů na stromech. Startovné na pořízení pokladu je dvacet korun za dítě.

Zapomenout by rodiče s dětmi neměli ani na vuřty. Ve Smolných Pecích si je budou smět na ohni opéct. V okolí ohniště je dětské hřiště i hospoda. „Domluvili jsme se také s hostinským, kdyby měl někdo chuť na kávu, limonádu nebo pivo, vše bude k dispozici.“

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio