V karlovarské porodnici skončila první etapa rekonstrukce

2. květen 2019 09:30

Moderní prostory získává gynekologicko-porodnické oddělení nemocnice v Karlových Varech. Investorem je Karlovarský kraj, který za první etapu přestavby zaplatil 49 milionů korun.     

Porodní box s vanou

Dřívější porodní kóje nahradily samostatné moderní pokoje s veškerým příslušenstvím. Vznikly zde tři nové porodní boxy, porodní operační sál a šest novorozeneckých lůžek. Zcela nové je i zázemí pro lékaře, sestry a další personál.

Součástí jednoho z porodních boxů je také porodní vana určená ke zmírnění bolestí z kontrakcí v prvních fázích porodu nebo k porodům do vody. Přístrojové vybavení je nové, za přístroje zaplatil kraj dalších 18 milionů korun.

Rekonstrukce nyní pokračuje druhou etapou, která se týká oddělení šestinedělí

Během druhé části rekonstrukce, která se také odehrává za provozu, vzniknou v porodnici moderní, převážně jednolůžkové pokoje. Rodičky s novorozenci tam budou mít k dispozici 18 lůžek a ženy po porodu by tam měly mít více soukromí. Vše má být dokončeno nejpozději v listopadu letošního roku.

Na lepší podmínky chce kraj do porodnice přilákat další maminky. Loni přišlo v karlovarském nemocnici na svět 1100 dětí, od roku 2013 je to o 400 více. Karlovarská porodnice je tak v kraji nejvyhledávanější. 

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio