V Karlovarské krajské knihovně můžete opět potrénovat mozek i paměť

6. květen 2023 09:00

Karlovarská krajská knihovna bude i letos pořádat konferenci s názvem Den zdravého mozku a paměti - mozek, paměť a zrak. Akce se bude konat 18. května.

Konference se může zúčastnit odborná i laická veřejnost. Dopolední program je koncipován pro zástupce škol, školní psychology, výchovné poradce, zdravotníky, sociální pracovníky, zástupce neziskových organizací a další profesionály.  Odpolední program je zaměřen na rodiče, studenty, děti, seniory a další zájemce o zdravý životní styl z řad laické veřejnosti.

Vstup na konferenci je zdarma, jen je nutné se přihlásit do pátku 12. května zde.

„Návštěvníci se budou moci zúčastnit také zajímavého doprovodného programu. Jedná se například o testování IQ ve spolupráci s organizací Mensa ČR. Toto testování bude jako jediné zpoplatněno. Dále bude možné například vyzkoušet si brýle, které simulují různé zrakové vady, simulovanou zvukovou střelbu s klapkami na očích,“ upřesňuje projektová manažerka Michaela Kožíšková.

Hlavním pořadatelem je spolek Biblio Karlovy Vary. Záštitu nad akcí převzal hejtman Petr Kulhánek.

Akce se koná ve spolupráci s organizací Zlepši paměť, která se profesionálně věnuje tréninku paměti a dalším tématům, které souvisejí s činností mozku.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio