V josefovské pevnosti chystají dobrovolníci metalovou party, která letos nahradí tradiční festival

2. srpen 2020 10:09

Tradiční metalový festival Brutal Assault v Jaroměři letos nahradí Josefoff party. Kvůli omezení spojeným s koronavirem bude pro maximálně 1000 lidí a uskuteční se v jiné části Ravelinu 14 josefovské pevnosti než na jakou jsou příznivci metalové hudby zvyklí. Právě tuto část teď začala připravovat skupina dobrovolníků.  

Pavel Futera tady pomáhá připravovat areál na nadcházející dny. Udělaná práce je opravdu vidět na každém kroku.
„Je to opravdu vidět. A to hlavně zásluhou kluků, kteří tady už odpracovávají stovky a tisíce hodin už mnoho let. Jsou to místní patrioti a je moc dobře, že takoví lidé jsou."

Čtěte také

Jedenáctiletý Štěpán pomáhá tátovi. Co všechno už zvládnul?
„Snažím se, co se dá. Třeba srovnám cihly na paletu a očistím je. Nebo naleji vodu ovcím. Zkrátka práce, které jsou potřeba."

Stojíme mezi zdmi josefovské pevnosti. Pilně se tady pracuje. Naším průvodcem je Milan Libich.
„Jsme přímo před ravelinem číslo 14, kde se bude odehrávat párty Brutal Assault v letošním roce ve zmenšené verzi. A právě probíhají přípravy pro konání této akce."

„Pojďte se podívat do vozovny, kde bude brutalové kino. Tedy i tady probíhaly rekonstrukce a opravy podlah. Dále budou pokračovat opravy omítek a elektroinstalace."

Tradiční metalový festival Brutal Assault v Jaroměři letos nahradí Josefoff party

Jsem ve velkém prostoru. Tady bude plátno a bude se tu ještě pracovat.
„Tady bude probíhat vyklízení a stěhování. Podlahy už jsou opravené, ty tady byly hodně shnilé. Došlo k výměně nosných trámů a zaslepení všech děr, které tady byly ještě po armádě. Protože jsme po celé roky nebyli schopni sehnat peníze na opravu. A také byl zapotřebí tak velký počet lidí na nošení, že bylo ideální nechat to na čas, kdy se připravuje festival."

Čtěte také

Všem všem pomáhají práce dobrovolníků, kteří do Josefova přijedou pomoci jednou za rok?

„Oni především odvedou práci, na kterou my už nemáme čas a považujeme ji za druhořadou, že si ji necháváme na pozdější dobu. Takže nám pomáhají udržovat areál v tom duchu, v jakém ho potřebujeme mít. Kdyby tito lidé nebyli, tak to dodnes není hotové," dodává Milan Libich.

Tradiční festival pod názvem Brutal Assault se uskuteční až v příštím roce. Letos ho nahradí menší akce s názvem Josefoff party. Ta se bude konat druhý srpnový víkend v areálu josefovské pevnosti.

autoři: Jana Házová , baj
Spustit audio

Související