V Jáchymově začíná ordinovat nový zubař. Radnice ho sháněla dva roky

1. červen 2022 08:55

Téměř dva roky byl Jáchymov na Karlovarsku bez zubaře. Město ale mělo štěstí a nového stomatologa sehnalo.  

Karlovarský kraj trápí nedostatek lékařů. Chybí praktici, ale i stomatologové. Jáchymov měl ve shánění lékaře štěstí. Po téměř dvou letech, kdy místní zubař odešel do penze, nastupuje do nově vybavené ordinace lékařka z Kladenska. Zájem o registraci je mezi obyvateli velký. Dosud se k ní přihlásilo přes 2 tisíce lidí.

Město za téměř tři miliony korun kompletně opravilo ordinaci a vybavilo ji moderním zařízením. „Provedli jsme tady nezbytné stavební úpravy a vypsali jsme výběrové řízení na dodavatele zubního křesla a veškerého zařízení. Myslím si, že se to povedlo,“ potvrdil starosta Bronislav Grulich.

Na nákup nového vybavení radnice získala krajskou dotaci ve výši 600 tisíc korun. K získání podpory bylo nutné dvě hlavní podmínky. „Aby ten minimální úvazek zubního lékaře byl deset hodin týdně a aby měl uzavřenou smlouvu se třemi pojišťovnami. Stejně tak jako jsme pomohli Jáchymovu, jsme v minulosti pomohli Bečovu a budeme pokračovat dál,“ upřesnil hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

Jáchymov by potřeboval i další lékaře. Převážně pediatra, za kterým musí lidé dojíždět do vzdálenějších měst. I tam ale začínají místa pro děti docházet. Podle starosty Grulicha, se zatím žádný z dětských lékařů nepřihlásil.

Spustit audio