V Horním Slavkově začaly opět jezdit víkendové vlaky

22. duben 2014

Osobní vlaky vyjely o svátečním víkendu znovu na obnovenou trať v úseku Horní Slavkov - Kounice na Sokolovsku. Novinku, kterou letos České dráhy zavedly, je prodloužení některých spojů až do Rakovníka. Prvním letošní vlak přijel do Horního Slavkova krátce před desátou hodinou a využilo ho přes 30 výletníků.

Karlovarský kraj objednal čtyři páry osobních vlaků, které budou v provozu do konce srpna. Vlaky pojedou o sobotách, nedělích a ve svátky, to znamená i na velikonoční pondělí a ve čtvrtek 1. a 8. května.

„První osobní vlak letošní sezóny přijel do Horního Slavkova v sobotu 19. dubna v 9:48. Celkem budou jezdit tři páry přímých spojů z a do Rakovníka a jeden pár spojů je vložený v úseku Krásný Jez - Horní Slavkov – Kounice, “ upřesnil Vladimír Omelka, ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Karlových Varech.

Všechny uvedené vlaky mají v Krásném Jezu a Bečově nad Teplou návaznost na spoje do Mariánských Lázní a Karlových Varů. "Zavedení víkendové osobní dopravy na trati Krásný Jez - Horní Slavkov - Kounice se loni setkalo s velkým ohlasem ze strany turistů, cyklistů i místních obyvatel. Proto jsme se rozhodli opět osobní dopravu v tomto úseku podpořit," vysvětlil náměstek hejtmana Petr Navrátil.

Původně měly vlaky do Horního Slavkova-Kounice jezdit až do konce září, avšak železniční provoz v úseku Žlutice – Bečov po etapách přeruší výluky SŽDC, které začínají v pondělí 1. září.

Spustit audio