V Horách na Karlovarsku lidé hlasují o záměru stavby velkých hal pro internetové prodejce

23. červenec 2020 14:00

Místo louky a lesa dvě velké haly pro internetové prodejce. Tak bude zřejmě vypadat část obce Hory u Karlových Varů. O záměru dnes 23. července hlasují místní obyvatelé, jejich názor by měl být jasný po dnešním referendu.

Původně tam mělo být obchodní centrum, čerpací stanice i kino. V Horách poblíž Karlových Varů teď ale zřejmě budou dvě velké haly pro internetové prodejce. Sice na okraji města, ale v blízkosti rodinných domů. Radnici se změna plánu soukromého investora nelíbí a chce taky vědět, co si o tom myslí místní. Jejich názor by měl být jasný po dnešním referendu.

„Podle zastupitelstva tyto haly patří do průmyslových zón a tato oblast není průmyslová zóna,“ uvedla starostka obce Lucie Hostašová. Názory na stavbu se ale různí. Na jednu stranu by obec se 300 obyvateli mohla mít příjmy do rozpočtu, na druhou stranu by haly stály blízko rodinných domů, a to se místním nelíbí.

Obec je připravená s investorem jednat. Třeba o tom, jak by se do chodu obce Hory mohl zapojit. Referendum skončí dnes ve 22 hodin. Investor se zatím k referendu ani samotné výstavbě vyjadřovat nechce.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio