V detektivní komedii Splašené nůžky se mohou diváci zapojit do vyšetřování vraždy

11. duben 2019 14:35

Na malé scéně příbramského divadla Antonína Dvořáka má dnes večer premiéru komedie Splašené nůžky. V originální detektivní hře mohou do děje zasahovat i samotní diváci.

V příbramském divadle se tento týden otevírá nové luxusní kadeřnictví Splašené nůžky. Jak už název napovídá, jedná se o novou hru. Inscenace Splašené nůžky je detektivní komedie, v níž velkou roli kromě vyšetřovatelů hrají samotní diváci. Ti jako svědci musí vyšetřit zločin a usvědčit vraha.

Splašené nůžky napsal v roce 1963 německý dramatik Paul Pörtner jako interaktivní detektivní psychodrama. Koncem sedmdesátých let se námětu chopili Američané Bruce Jorda a Marylin Abramsová. Původní verzi přepracovali a vytvořili z ní komedii s detektivní zápletkou plnou herecké improvizace. Dodnes se hraje v Bostonu a je zapsána v Guinessově knize rekordů, jako druhý nejdéle uváděný nemuzikálový titul na světě (první je londýnské nastudování Pasti na myši).

Pod taktovkou Milana Schejbala se v rolích představí Martin Dusbaba, Eliška Nejedlá, Vladimír Senič, Petr Florián, Helena Karochová a Robert Tyleček.

 

autor: JMys
Spustit audio