V Chodově na Sokolovsku začala výstavba nového parkoviště

Nedostatek parkovacích míst a špatně zaparkovaná auta – tak vypadá situace v některých částech Chodova na Sokolovsku. Radnice se snaží pomoci nejvíc vytíženým místům a nyní na jednom z nich staví nové parkoviště.

V současné době se staví nová parkovací plocha ve Smetanově ulici, za kterou město zaplatí zhruba 3,4 milionu korun. Obyvatelé této části města si dlouho stěžovali na neúnosnou situaci ohledně parkování.

Na místě, kde nyní vzniká nové parkoviště, stálo beach volejbalové hřiště, sportovci o něj ale nepřijdou: „Hřiště se posune jen o pár metrů dál. Podle studie by mělo být mezi tělocvičnou a spojovací chodbou druhé základní školy,“ vysvětlil mluvčí chodovské radnice Martin Polák.

Nové parkoviště bude určené pro 27 osobních automobilů a tři motocykly. Zprovozněné by mohlo být už letos v červnu. Podle propočtů radnice je ve městě zhruba tři tisíce vozidel, k dispozici ale mají jen 1200 parkovacích míst. V příštím roce je proto naplánovaná stavba dalšího parkoviště, a to v Husově ulici.

autoři: Jitka Čmoková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio