V Chebu začaly vánoční trhy, největší v Karlovarském kraji

29. listopad 2015

Na mnoha místech Karlovarského kraje začaly vánoční trhy. Na oslavy se připravila i tři největší města v regionu - Karlovy Vary, Sokolov a Cheb. A právě ty chebské jsou už několik let největší v celém Karlovarském regionu.

Historické náměstí krále Jiřího z Poděbrad opět zaplnily dřevěné stánky, kde prodejci nabízejí především tradiční vánoční zboží, jako jsou adventní věnce, malé dřevěné Betlémy, perníčky, medové dobroty, ale také zabíjačkové pochoutky. Nechybí ani tradiční vánoční punč nebo svařené víno.

V dolní i horní části náměstí jsou ukotvené dva krásné vánoční stromy, které byly slavnostně rozsvíceny v sobotu 17 hodin.

Zahájení chebských vánočních trhů provázela charitativní sbírka. Ta souvisela se zdobením vánočního stromu v horní části náměstí.

Vánoční trhy v Chebu

Charitativní příspěvek je 200 korun a lidé za něj dostaly krásnou skleněnou kouli, kterou mohli sami na strom zavěsit. Sloužila jim k tomu vysokozdvižná plošina. Výtěžek z charitativní sbírky pak byl po rozsvícení vánočních stromů předán rodině 13leté Natálky z Chebu. Dívenka trpí rakovinou, v jejímž důsledku přišla o zrak.

Vánoční trhy v Chebu mají několik taháků. Určitě je to živý Betlém, ve kterém nechybí živá zvířata jako oslík, ovečky a kozy. Uprostřed tržiště vyrostla zvonička, která působí na děti jako magnet, a také kluziště s klasickou umělou ledovou plochou u Špalíčku.

Kluziště na vánočních trzích v Chebu

Kluziště je otevřené denně od 11 do 21 hodin včetně půjčovny bruslí. Dále pak je to Ježíškova dílna, kde mají děti možnost si vyzkoušet tradiční řemesla jako například ražbu mincí nebo ruční výrobu svíček.

Kulturní program se odehrává každý den na podiu nad kluzištěm. Obohatí ho různá taneční a divadelní vystoupení, ukázky bojových umění ale také představení dětí chebských škol. Letošní vánoční trhy v Chebu potrvají do 26. prosince.

Vánoční trhy v Chebu
Spustit audio