V chebské Lokomotivě se už netestuje. Zájem byl malý

27. květen 2021 08:55

V Chebu skončilo odběrové místo ve sportovní hale Lokomotiva. Fungovalo tři měsíce a zajišťovala ho Karlovarská krajská nemocnice. Odběry pak prováděla armáda, která kvůli příznivé epidemické situaci z regionu odchází. 

Antigenní testování ve sportovní hale Lokomotiva v Chebu skončilo. Epidemická situace se v regionu zlepšila a armáda, která tam vypomáhala, odchází jinam. Karlovarská krajská nemocnice, která odběry zajišťuje, nemá personál, který by příslušníky armády zastoupil a objednané zájemce testoval. Lidé tak musí pro provedení testu využívat služeb soukromých společností nebo lékařů.

„Nemůžeme již uvolnit další zaměstnance z naší nemocnice, protože pro nás je aktuálně absolutní prioritou vrátit se do původního provozu a věnovat se preventivní péči o naše pacienty. V poslední době jsme zaznamenali pokles o antigenní testování,“ mluvčí nemocnice Markéta Singerová.

Ani město zatím další odběrové místo nechystá. V případě velkého zájmu je ale připravené službu zajistit. „My jsme samozřejmě připraveni, pokud by byl zájem, zřídit nové testovací místo. Uvidíme, jak se bude situace dál vyvíjet,“ potvrdil místostarosta Jiří Černý z hnutí Volba pro město.

Antigenní testy nabízí ve městě například soukromá společnost na náměstí nebo na hraničním přechodu v Pomezí.

Spustit audio