V Bochově na Karlovarsku otevřeli nové sportoviště

20. září 2019 13:00

Malou kopanou, volejbal, florbal nebo basketbal - všechny tyto hry si můžou zahrát zájemci na novém hřišti v Bochově na Karlovarsku. Využívat ho můžou učitelé s dětmi v době výuky, odpoledne i veřejnost.

Součástí nového sportoviště v Bochově je workoutové hřiště

Kromě multifunkčního hřiště mají sportovci k dispozici atletický ovál, sekci pro skok vysoký, dráhy pro běh na krátké tratě a workoutové hřiště se speciální dopadovou plochou. Dopoledne ho bude využívat škola, odpoledne a o víkendech bude otevřené veřejnosti.

Sportovní areál poslouží i pro zájmové kroužky nebo například dobrovolným hasičům. Místní mladí hasiči jsou tu velmi spokojení. Vybudování nového sportoviště jim hodně pomohlo. Kvůli chybějící kvalitní běžecké dráze museli totiž jezdit trénovat do Žlutic.

Na místě nového sportoviště dřív bývala jen louka, na které pak vzniklo první travnaté hřiště. „Před 40 lety, kdy začala výstavba školy, tady byla jakási dráha pro sprint, časem to vybavení bylo ale nepoužitelné. Škola si oprávněně stěžovala, že nemá kde provozovat tělesnou výchovu. Tak jsme se rozhodli hřiště vybudovat,“ vysvětlil starosta Bochova Miroslav Egert.

V Bochově už mají fotbalové hřiště pro velkou kopanou, nové sportoviště by se tak mělo stát centrem pro menší sportovní kolektivy a skupiny.

autoři: Jitka Čmoková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio