Už jen dva týdny zbývají do zvolení nejlepší stavby Karlovarského kraje

22. květen 2014

Do letošního 14. ročníku o nejlepší stavby a projekty Karlovarského kraje se přihlásilo celkem 27 staveb a 6 projektů. Přehlídku opět vyhlásilo Regionální stavební sdružení Karlovy Vary.

O titul Stavba roku soutěží stavby i rekonstrukce z celého Karlovarského kraje. Jsou přihlášeny bytové domy, hotely, stavby občanské vybavenosti, představí se stavby pro stravování, relaxaci, služby, vzdělání, sport, průmyslové stavby i stavby dopravní. Soutěží i rozhledna a kaple.

„V přehlídce projektů je i rekonstrukce Národního domu a Prvního českého gymnázia a projekt haly pro míčové sporty v Karlových Varech, revitalizaci náměstí v Sokolově, v Chebu Městské lázně a areál TJ Lokomotiva. Na internetu jsou k prohlédnutí letos opět zachráněné památky z Kyselky, Klínovce, Horní Blatné, Salajny a Sokolova," uvedla manažerka pořádajícího sdružení Anna Vlášková.

Přihlášené stavby a projekty bude posuzovat odborná porota i laická veřejnost, přičemž veřejnost může vybírat na internetu do 6. června do 16 hodin.

„Nejlepší stavby a projekty budou vyhlášeny v rámci Dnů stavitelství a architektury Karlovarského kraje 2014 na slavnostním večeru v Městském divadle v Karlových Varech," dodala Anna Vlášková.

Z přihlášených staveb bude v letošním roce vybrán i nejlepší projektant a nejlepší stavbyvedoucí. Samostatnou cenu v soutěži udělí hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný a primátor města Karlovy Vary Petr Kulhánek, pod jejichž záštitou celá akce probíhá.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio