Už je to zase tady. Chystejte si půdu na první sazenice

I když si na jaro ještě počkáme, už teď můžeme začít s přípravou země na pěstování prvních sazenic doma. Tedy těch, kterým trvá vyrůst delší dobu.

Semínka celeru, pórku nebo papriky už budou moci brzy do země. Jak půdu připravit a jak semena vybírat se dozvíte od plzeňského zahradníka Přemysla Písaře.

Topíte stále uhlím nebo dřevem? Kombinujete dřevo a uhlí? Myslíte si, že topíte úsporně? Několik rad, jak správně topit má kominík Zdeněk Řáha.

Pojedete si zalyžovat do horských středisek? Jaké vybavení by ve vašem autě nemělo chybět, abyste dojeli? Například sněhové řetězy. Povinnost je mít v autě nařizuje spousta alpských zemí. Jak je vybírat, jak je nasadit, kdy odmontovat a jak se o ně po návratu domů postarat poradí Jan Drnec z plzeňského pneuservisu.

Elektrosmog může ovlivňovat naše zdraví. Ať už to jsou mobilní telefony, wifi sítě, nejrůznější spotřebiče sice vypnuté, ale ve stand-by režimu, aby šly kdykoli zapnout. Nejnovější výzkumy a také způsoby, jak se proti elektrosmogu bránit představí Tomáš Sysel z Institutu zdravého bydlení.

autor: Jiří Šobr | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio