Útočníci Kaše a Lauko opouští karlovarskou Energii. Sezonu dohrají v zámoří

15. leden 2021 11:15

Hokejoví útočníci David Kaše z Philadelphie a Jakub Lauko z Bostonu opouštějí po výpomoci extraligové Karlovy Vary, kde působili od začátku sezony 2020/21. Oba míří na přípravu farmářských týmů AHL, která má naplánovaný start na 5. února.

„Je škoda, že musejí odjet v rozehrané sezoně, ale s tím jsme od začátku počítali. Ve hře bylo, že by tu zůstali i nadále, jejich mateřské kluby ale nakonec trvaly na tom, aby se vrátili do zámoří,“ uvedl pro klubový web HC Energie Karlovy Vary hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Kaše bude působit v Lehigh Valley, kde odehrál už poslední dva roky. V minulé sezoně navíc poprvé nakoukl do NHL, kde v dresu Philadelphie naskočil do šesti utkání a dočkal se i své premiérové branky v nejslavnější hokejové soutěži.

Lauko míří k Providence Bruins. Dvacetiletý útočník byl před třemi lety draftován Bostonem ve 3. kole. V letošním ročníku v dresu Energie překonal hranici 100 odehraných extraligových zápasů, přičemž po většinu sezony nastupoval v elitní formaci s Jakubem Flekem a Davidem Kašem.

Za Energii nastoupili oba hráči naposledy v úterním duelu dohrávaného 12. kola proti Pardubicím při porážce 4:5. „Jsme velice spokojeni s působením Jakuba a Davida v našem týmu. Pomohli nám zacelit díru po předsezónních odchodech Rachůnka s Grígerem. Jsme rádi, že tu mohli hrát a k zápasům přistoupili tak, jak k nim přistoupili,“ poděkoval hráčům Pešout.

autor: nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , HC Energie Karlovy Vary (hokejkv.cz)
Spustit audio