Úterní Noční Linka: Měli jste/máte svoji dobrou partu?

24. leden 2023

Měli jste v děství svoji partu kamarádů, kamarádek, se kterými jste trávili čas? Kluci dělali rošťárny a podnikali dobrodružné výlety. Děvčata si svěřovala svá tajemství a společně pokukovala po chlapcích. A vydržela vám parta do dospělosti? Našli jste v dospělosti novou partu přátel, se kterými se dá leccos prožít?

Před 115 lety sir Robert Baden Powell založil ve Velké Británii první chlapeckou skautskou skupinu na světě The Boy Scouts. A na prvním skautském táboře se mu pak potvrdilo, že děti, i když mají mezi sebou velké společenské rozdíly, si rozumí a hrají si spolu jako bratři.

Skautské hnutí se rozšířilo do celého světa. Mezi skauty bývá dobrá parta a to je něco, co mladé přitahuje. Možná, že právě vás skauting minul, ale přesto jste svoji prima partu jako mladí i jako dospěli měli a nebo máte. Co jste společně s partou prožili?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.