Úterní Noční linka: Kdy jste si naposledy řekli: Zvládnul nebo zvládla jsem to?

18. květen 2021

Co považujete za úspěch posledních dnů? Co jste "dotáhli" do konce, zvládli, vyřešili ? Nějaký problém, komplikovanou situaci? Znáte ten pocit, když dokážete zdolat i zdánlivě těžkou překážku nebo úkol, problém, který přinese život? Kdy naposledy přišel takový pocit úlevy? 

Možná jste díky vlastnímu odhodlání dokázali změnit k lepšímu život nejen sobě,ale i druhým? Co zvládne člověk sám, bez pomoci druhých? Potřebovali jste pomoc druhého?

Jsou situace, kdy musí člověk v životě zapojit všechny síly které má a bojovat. Tedy nemusí, ale chce. Protože cítí, že to v čem je už nemá smysl a nenaplňuje ho to. Odpoutat se od něčeho nefungujícího,zbytečného, něčeho co je ztrátou času i energie chce notnou dávku odvahy. A pokud je to i vážná nemoc, odhodlání žít musí být velké.

Pro zvládnutí složitých situací pomáhá i motivace. Budu se mít lépe, budu s někým kdo za to stojí, budu si moci dělat co chci a žít po svém. Nemusí jít vždy jen o velká rozhodnutí a velké činy. Možná vám plně stačí, že se o sebe a druhé dokážete postarat a žít slušný život, že zvládáte každý den v pohodě.

Kdy jste si naposledy na své životní cestě poradili a něco vyřešili, zkrátka zvládli to? Na vaše příběhy a vyprávění se moc těší moderátor Noční linky Karel Sladký. K tématu mu můžete napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900 a zavzpomínejte.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio