Úroveň gastronomie v Karlovarském kraji je překvapivě vysoká, říká gastronom Pavel Maurer
Pavel Maurer je zakladatelem a vydavatelem jediného nezávislého průvodce po tuzemských restauracích, nazvaného Maurerův výběr Grand Restaurant. Právě on byl naším hostem. Na jaké úrovni je gastronomie v Karlovarském kraji a vaří se tu více pro turisty, nebo místní? Nejen na to odpověděl moderátorce Tereze Švecové.
Související
-
Řemeslo dává člověku možnost vnitřního růstu, říká Roman Klouček
Vyrostl v panelovém domě na sídlišti, studoval teologii, ale nakonec ho zlákalo tradiční tesařské řemeslo. Naším hostem byl Roman Klouček.
-
Jan Daňhelka: Vodní hospodářství máme vysoce rozvinuté ve srovnání se světem
Od května zažívá Česko bohaté srážky. Od roku 2016 je to poprvé, co nebojujeme začátkem léta s nedostatkem vody. Jestli je vody opravdu dostatek jsme se ptali odborníka.
-
Trenérka a blogerka Dana Škorpilová inspiruje lidi bez rozdílu věku
V době, kdy se mnozí chystají na odpočinek, Dana Škorpilová doslova přidala plyn. V jejím životě se lecco vzpírá normě. V současné době inspiruje lidi bez rozdílu věku.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.