U přijímaček na DAMU musela předvádět prskavku a zácpu

Zábavnou talk show jsme tentokrát natáčeli v Lidovém domě Štěnovice. Antonín Procházka hostil herečky Ivanu Andrlovou a Martinu Randovou.

Martina Randová pochází z Tachova, ale narodila se 30. prosince 1971 ve Stodě. Do porodnice vezl maminku soused a nikde je prý nechtěli vzít. Nakonec skončili právě ve Stodě. Mimochodem - ten zmiňovaný soused si nakonec maminku vzal za ženu a stal se pro Martinu nevlastním, ale úžasným tatínkem.

Martina chtěla studovat hereckou školu. Na konzervatoř ani na DAMU ji ale nevzali. Přijímací zkoušky na divadelní akademii si pamatuje moc dobře. 

Ivana Andrlová hrála původně v pohádkách chytré a mazané holky, které svým důvtipem ke štěstí přišly. Až potom začala hrát princezny. „Princové jsou na draka – to je pohádka, která se natočila za tři dny. Nikoho v té době nenapadalo, že se stane takovou legendou,“ říká Ivana, které bylo v době natáčení dvacet let. V pořadu vzpomíná také na Vladimíra Menšíka, s kterým natočila řadu filmů. A řeč je i o studiu na konzervatoři, kde byli Ivaninými spolužáky třeba Zuzana Bydžovská, Bára Štěpánová nebo Daniel Rous.

autoři: Antonín Procházka , iko
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.