Tříkrálová sbírka začala. Výtěžek půjde do stacionáře nebo hospice

V Karlovarském kraji se vybírají peníze na Tříkrálovou sbírku. Výtěžek z ní pomůže například klientům Týdenního stacionáře pro osoby s Alzheimrovou chorobou v Karlových Varech. Koledníky můžou lidé potkat i v Chebu a okolí. 

Sbírku pořádá i letos Farní Charita Karlovy Vary, která využije svůj podíl z koledy na pořízení nové kuchyňské linky se spotřebiči pro klienty Týdenního stacionáře pro osoby s Alzheimerovou chorobou. „V týdenním stacionáři se připravuje rekonstrukce. Za ty peníze s vyrobí nová kuchyně a nové spotřebiče. Vše co tam je už má horizont užitkovosti za sebou a je potřeba to obměnit,“ uvedl její ředitel Aleš Klůc.

Farní charita Cheb zase využije koledu na provoz Dobrovolnického centra, podporu sociálních služeb pro lidi bez přístřeší provozovaných zde diecézní charitou, podporu Hospice Sv. Jiří o. p. s. a na pomoc dvěma lidem se vzácným genetickým onemocněním.

Jak potvrdila z chebské farní charity Eva Kolafová, letos se ke koledování přihlásilo hodně dobrovolníků: „Moc mě potěšilo, že se rozhodli zapojit osobně i koledníci třeba v Lipové, Milíkově nebo Okrouhlé. Takže tam vytvoří místní skupinky, takže tam se můžou nově obyvatelé těšit, že tři krále potkají.“

Jak přispět?

Tři králové budou koledovat až do 15. ledna a přispět je možné přímo do kasičky s logem Charity Česká republika, kterou ponese jeden z koledníků. Ve stejném termínu budou rozmístěny také statické pokladničky na veřejných místech.

Do konce ledna bude ještě možnost přispět bezhotovostně. On-line koleda na www.trikralovasbirka.cz umožňuje přispívat koledující organizaci v místě bydliště podle zadání PSČ a běží celoročně s uzávěrkou vždy k 30. dubnu.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio