Tříkrálová sbírka vynesla na Karlovarsku více jak čtvrt milionu korun

23. leden 2019 13:00

​Dobrovolníci v kostýmech Kašpara, Melichara a Baltazara se opět vydali do ulic měst a obcí, aby do zapečetěných pokladniček vysbírali co nejvíce peněz na pomoc potřebným. 

Na Karlovarsku se koledníkům letos podařilo vybrat celkem 253 900 korun, což je nejvíce za celou devatenáctiletou historii Tříkrálové sbírky. 

Akci organizovala v krajském městě, okolních městech a obcích Farní charita Karlovy Vary. Sbírky se zúčastnilo téměř 260 koledníků, kteří měli k dispozici 88 kasiček. Mezi nimi nechyběla ani dnes už tradiční družina ve složení zástupců kraje, města a biskupství. V ulicích koledovala hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová, primátorka Andrea Pfeffer Ferklová a plzeňský biskup Tomáš Holub.

Oproti loňskému roku narostl výtěžek sbírky o 25 669 korun

„Tohoto výsledku bychom nedosáhli bez mnoha dobrovolníků – koledníků. Všem patří velké poděkování za ochotu a obětavost. Poděkování samozřejmě patří také všem dárcům za jejich štědrost a vstřícnost a pracovníkům Farní charity Karlovy Vary za organizaci a zajištění celé sbírky,“ uvedl ředitel místní charity Aleš Klůc.

Vybrané finanční prostředky budou použity na úhradu části nákladů spojených s provozem Týdenního stacionáře pro osoby s Alzheimerovou chorobou v Karlových Varech. Posláním stacionáře je poskytnout pobyt, odbornou i lidskou podporu a pomoc osobám s demencí či zdravotním postižením, jejichž situace vyžaduje pomoc 24 hodin denně. Smyslem služby je zachovat, udržet a zlepšit kvalitu jejich života.

autor: nkr | zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio