Tříkrálová sbírka se přesunula do virtuálního prostoru. Koledníky v ulicích letos nepotkáte

Žádné skupinky po regionech, žádné koledování ani požehnání – tak vypadá letošní Tříkrálová sbírka. Podpořit ji ale lidé můžou buď online, pomocí dárcovské SMS, nebo do kasiček, které jsou umístěné většinou v kostelích, ale i v některých provozovnách.

Bez koledníků je letos Tříkrálová sbírka. Koledovat neumožnila vládní opatření proti šíření koronaviru. Lidé tak můžou přispět buď do různě umístěných kasiček, nebo online přes webové stránky Tříkrálové sbírky a pomocí SMS. Například v Chebu najdete kasičky v kostele svatého Mikuláše. 

Tříkrálovou sbírku můžete podpořit darem do ONLINE kasičky, můžete zaslat dar přes složenku, či převodem na tříkrálový sbírkový účet: 66008822/0800, VS 777

DMS KOLEDA 30 nebo DMS TRV KOLEDA 30
DMS KOLEDA 60 nebo DMS TRV KOLEDA 60
DMS KOLEDA 90 nebo DMS TRV KOLEDA 90
Na číslo: 87 777
Více na www.darcovskasms.cz

„Tím úplně nejjednodušším způsobem je otevřít si webové stránky sbírky, tam se mohou lidé proklikat k tomu, kterou z charit chtějí podpořit. Stačí začít psát název města, kde charita sídlí a ono už to doplní název,“ popsala ředitelka farní charity v Chebu Eva Kolafová. Poslední možností jak přispět je zaslání klasické dárcovské SMS – podle toho, kolik chci přispět.

Na Chebsku lidé můžou podpořit například provoz Hospice svatého Jiří, také chlapce, který má nemoc motýlích křídel nebo dobrovolnickou činnost Farní charity.

Tříkrálová sbírka končí 24. ledna.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio