Triatlonová elita míří do Sokolova k závodu českého poháru

11. červenec 2019 08:30

Přes 230 závodníků je přihlášeno na CITY TRIATHLON Sokolov, který se uskuteční 13. července jako pátý závod Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu. Západočeský podnik je ovšem tradičně otevřen také rekreačním sportovcům, kteří mají svou vlastní kategorii.

Uzavřená silnice směrem k Sokolovu a malebné okolí umělého jezera. Tak bude vypadat scéna, na které se v sobotu uskuteční CITY TRIATHLON Sokolov. Na dospělé účastníky čekají distance sprint triatlonu – 750 metrů plavání, 20 kilometrů na kole a 5 kilometrů běhu. Kdo by se necítil na celou trať, může si ji s přáteli nebo kolegy rozdělit do štafety.

Na programu je také mistrovství republiky žáků a tradiční OPEN závod pro veřejnost, na jehož start se postaví hobby sportovci z širokého okolí. „Letos přivítáme také dva handicapované sportovce. Jedním bude nevidomý Ondřej Zmeškal, který dlouhodobě usiluje o kvalifikaci na paralympijské hry v Tokiu, druhou pak úspěšná plavkyně Kateřina Komárková,“ říká ředitel závodu Vladimír Malý.

Na startovní listině pohárového závodu figuruje celá řada zajímavých jmen

Diváci se mohou těšit například na souboje talentovaných reprezentantů, mezi kterými nechybí Alžběta Hrušková, Tereza Svobodová, Radim Grebík, Martin Semerád, Filip Václavík či třeba Filip Tlamka. Na startovní listině figuruje i jméno Petra Soukupa, českého rekordmana z havajského Ironmana.

„Věřím, že letos překonáme hranici 260 závodníků, z čehož bychom měli velkou radost,“ dodává Vladimír Malý, který zve na závod celé rodiny. „Mohou si užít zázemí nádherného koupaliště s nejdelšími tobogány v Česku a průzračně čistou vodou. Zajímavostí je, že závodníky budou tradičně hnát vpřed bubeníci z Drumbandu Františka Zemana.“

Závodní program začne v 10 hodin žákovskými závody. Český pohár v olympijském a sprint triatlonu odstartuje ve 14:30 hodin.

autor: nkr | zdroj: Michal Včeliš (Česká triatlonová asociace)
Spustit audio