Tragický srpen na I/6. Na silnicích v Karlovarském kraji o prázdninách zemřelo šest lidí

1. září 2021 09:55

Přes prázdniny zemřelo na silnicích v Karlovarském kraji při dopravních nehodách šest lidí, všichni v srpnu. Nejtragičtější byly dvě havárie na stejném místě, v serpentinách nad Karlovými Vary na silnici I/6.

Zatímco červenec byl z pohledu smrtelných dopravních nehod v Karlovarském kraji klidný a nezemřel nikdo, srpen byl letos pravým opakem. Už prvního srpna se v prudkých zatáčkách na sjezdu do Karlových Varů na silnici I/6 srazila dvě osobní auta. Při nehodě zemřela matka a její dítě. Další tři lidé se při střetu zranili, dva převezl vrtulník do plzeňské nemocnice. Jednoho muže se středně těžkým zraněním převezli záchranáři pozemní cestou do Karlovarské krajské nemocnice.

Na stejném místě se bouralo 23. srpna znovu. Za deštivého počasí se odpoledne opět srazila dvě osobní auta a opět bylo mezi oběťmi dítě. S ním zemřel tentokrát jeho otec. Další dva lidé se zranili a byli převezeni do karlovarské nemocnice.

Čtěte také

Další smrtelná nehoda se stala 26. srpna v Chodově, kde popelářské auto srazilo staršího muže, kterým zraněním na místě podlehl.

Poslední smrtelná nehoda se stala poslední den prázdnin, v úterý 31. srpna, znovu na silnici I/6 nad Karlovými Vary, tentokrát u golfového resortu. Při střetu nákladního a osobního auta zemřel jeden člověk.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio