Tomáš Šapovalov ochutnal v Japonsku jedovatou rybu fugu. Kuchaři se na její přípravu školí 3 roky
Projekt Jedlíci na cestách vstupuje do další sezóny. Autoři představí gastronomii Japonska a Malty.
Palačinky, jedovatá ryba nebo králík jako národní jídlo. To jsou lákadla, která zpracovali do svého seriálu na kanálu YouTube cestovatelé Tomáš Šapovalov a Jaroslav Bouzek. K vydání je také připravena nová kniha a Jedlíci se chystají i do televize.
Tomáš Šapovalov zve na další díl Cestovatelské Střely. Uskuteční se od 23. do 25. srpna v Dolním Hradišti. Festival bude znovu nabitý atraktivními cestovatelskými přednáškami, které návštěvníky zavedou do Saudské Arábie, Botswany nebo Súdánu.
A exkluzivní informace na závěr - nejnovější směr Jedlíků na cestách ukazuje v září na Estonsko.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.