Tisíce střešních latí zamíří z Karlových Varů na jižní Moravu

8. červenec 2021 08:35

Nařezat, složit a odvézt do skladu – zaměstnanci společnosti Lázeňské lesy v Karlových Varech vyrábí tisíce střešních latí pro obyvatele poničených obcí tornádem na jižní Moravě. Všechny latě mají univerzální velikost, smrkové dřevo by tak mělo vystačit na opravu nebo stavbu přibližně 20 střech.

Z Karlových Varů odjede kamion plný dřevěných střešních latí. Vyrobili je zaměstnanci společnosti Lázeňské lesy. Míří na jižní Moravu, do obcí, které poničilo tornádo. Materiál dostanou právě lidé, kteří nutně potřebují buď opravit, nebo postavit střechu.

Rozdělovat materiál budou hasiči. „Latě z Lázeňských lesů dorazí do centrálního skladu, který je v areálu Moravských naftových dolů. Tento materiál budou v místě distribuovat hasiči,“ potvrdil ředitel společnosti Stanislav Dvořák.

Ničivé tornádo zasáhlo Jihomoravský kraj v noci z 24. na 25. června. Zničilo domy i auta. Mezi nejvíce zasažené patří obce Hrušky, Moravská Nová Ves, Mikulčice a Lužice v okolí Břeclavi a Hodonína. Přírodní neštěstí si vyžádalo také několik obětí a desítky zranění.

Spustit audio