Tisíce lidí přijdou o koncerty, nezahraje Škwor ani karlovarští symfonici. Pořadatelé hledají náhradní termíny

10. březen 2020 14:25

Mimořádná opatření vlády v souvislosti s šířením koronaviru se dotknou i tisíců lidí, kteří se chystali v Karlovarském kraji na velké koncerty. Ruší se koncerty moderní i vážné hudby, nebudou hrát Karlovarští ani Mariánskolázenští symfonici. Ve čtvrtek například nebude v Divadle Husovka hrát kapela Longital.

„Vyprodaný sobotní koncert kapely Škwor, která měla hrát v karlovarském Lidovém domě, bude přeložen. Hledáme termín a vstupenky zůstávají v platnosti. Snažíme se o termín ještě v dubnu ale když to nepůjde tak někdy na podzim,“ informoval Tomáš Svoboda z agentury Vlny.

Agentura zrušila akci Kiss Mix, plánovanou na 20. března také v Lidovém domě. Vstupné se bude vracet v místech nákupu vstupenek. „Koncerty kapely Horkýže Slíže a Michala Hrůzy budou přesunuty, s největší pravděpodobností až na podzim. Hledáme termíny a vstupenky zůstávají v platnosti,“ doplnil Svoboda s tím, že koncert Dana Bárty a Ilustratosphere v Lidovém domě zatím přeložen nebyl.

„Vyprodaný koncert Mirai, který má být za 18 dní, zatím necháváme být a budeme doufat, že mimořádná opatření v ČR do té doby skončí,“ přeje si Tomáš Svoboda. Další organizační opatření budou záležet na délce trvání vládního zákazu akcí. 

Lidé by se měli předem informovat, jestli se akce, na kterou míří, uskuteční. Nedojde totiž ani na některé komornější pořady pro méně než 100 lidí, jako například na čtvrteční přednášku o numerologii Ireny Janečkové v ostrovské městské knihovně. „Ve dnech 11.- 25. 3. bude knihovna z preventivních důvodů uzavřena,“ uvedla zástupkyně vedoucí knihovny Jana Múčková.

Provoz omezilo také Muzeum Karlovy Vary a Muzeum Královská mincovna v Jáchymově. „Výstavy v obou muzeích zůstávají pro jednotlivce přístupné, ruší se možnost skupinových návštěv,“ poznamenal Lev Havlíček. V karlovarském muzeu byla také zrušena vernisáž výstavy Mezi Prahou a Káhirou, plánovaná na středu. Výstava je ale individuálně přístupná. 

Čtěte také

autor: Josef Šorfa | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související