Tipy na víkend v Plzeňském kraji: pivo, víno, motosport i drakiády

7. říjen 2021

Tento víkend nabízí pivní festival i festival vína. Zajít můžete na výstavu i koncert vážné hudby a na své si přijdou příznivci rychlých kol. Vyberte si z naší pestré víkendové nabídky.

Žonglobalizace

Festival nového cirkusu Žonglobalizace začal 4. října a potrvá v Plzni ještě do neděle. Čeká nás velká Žonglobalizační sobota v Borském parku. Od 13 hodin do půlnoci poběží den plný cirkusu, workshopů pro začátečníky i masterclass pro pokročilé, slackline zóna a pochopiteně spoustu profesionálních představení v podání domácích i zahraničních umělců novocirkusové scény.

Čtěte také

V neděli pak proběhne od 11 do 15 hodin Žonglobolizace pro děti. Workshopy i představení budou speciálně přizpůsobené rodičům s dětmi. Po oba dva dny je vstup zdarma.

Zahrada Pošumaví XIV.

ČZS Klatovy společně se Střední školou zemědělskou a potravinářskou Klatovy pořádá ve dnech 8. až 11. října tradiční výstavu Zahrada Pošumaví. Proběhne v sále a v přilehlých prostorách SŠZP v ulici Národních mučedníků s přístupem z ulice Žižkova. Tématem výstavy je ovoce, ale i brambory, keře, květiny nebo boj proti škůdcům. Součástí výstavy je i velká soutěž dětí na téma Naše zahrádka a soutěž o Jablko Klatovska.

Pivně-kulturní festival BREWSTOCK

Na letošním Brewstocku svá piva představí na nádvoří Plzeňského Prazdroje přes 20 pivovarů včetně dvou vzácných zahraničních hostů. Jedním je belgický Brouwerij De Ranke a druhým je Svaneke Bryghus z dánského ostrova Bornholm. Pivo se bude pít výhradně ze skla. Nebude chybět dobré jídlo a hudební program. V pátek je otevřeno od 14 do 22, v sobotu od 11 do 22 hodin. Vstup je zdarma.

Přeštický festival vína

Fanouškům dobrého vína se na Masarykově náměstí v Přešticích představí v sobotu 9. října 15 vinařství z České republiky. Součástí akce bude food zóna a doprovodný kulturní program. Odpoledne bude hrát Cimbálová muzika Alexandra Vrábela. Večer vystoupí legendární skupina Fleret se Zuzanou Šulákovou a nakonec dobřanský Ponorka Band. Festival proběhne mezi 13. a 22. hodinou.

Drakiády

Připravte draky a v sobotu 9. října přijďte na 14. hodinu na pole mezi Malesicemi a Vlkýšem. Bude i táborák. Skautský oddíl Severka Plzeň pořádá drakiádu v neděli 10. října. Sraz je v 10 hodin na hřišti skautských kluboven na Plzeňské cestě na Slovanech.

Fascinující zahrada

Přijít můžete s ručně vyrobeným drakem a vyhrát v soutěži krásy či letu. Přijďte klidně i bez draka, budou další soutěže, střelba z luku, provazová lávka nebo tvořivé dílny.

Vážná hudba

Nejnovější smyčcové kvartety v rámci cyklu Fascinující svět hudby zahraje v neděli 10. října od 15 hodin v Hruškové meditační zahradě v Plzni Sojka Quartet: Martin Kos, Martin Kaplan – housle, Josef Fiala – viola, Hana Vítková – violoncello. Začátek je v 15 hodin.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio