Tipy na víkend v Libereckém kraji: Jablonecké tóny, liberecké Oldies, pochod Českým rájem nebo Letařovická pouť

30. květen 2024

První červnový víkend je tu, nabízíme několik tipů, jak ho strávit v Libereckém kraji.

Jablonecké tóny

V pátek 31. května zahájí v Jablonci nad Nisou společným koncertem Hradišťanu a dětského pěveckého sboru Iuventus, gaude! 10. ročník festivalu Jablonecké tóny. Koncert na Letní scéně Eurocentra začne v 19 hodin. V případě nepříznivého počasí se přesune do Velkého sálu Eurocentra.

Podle pořadatelů festival Jablonecké tóny volně navazuje na projekty Město plné tónů a Rok české hudby. Od května do září oživí ulice města hudbou různých žánrů.

Podještědský festival – Pouť mezi dvěma Jány

Čtěte také

Spolek Dubáci pořádá v pátek 31. května a v sobotu 1. června v Letařovicích 12. ročník tradičního festivalu Pouť mezi dvěma Jány. Dvoudenní festival zahájí v pátek v 19 hodin přednáškou Jana Havelky o chystané obnově barokní kazatelny v kostele svatého Jakuba. Sobotní program začne v 10 hodin božítělovým procesím, odpoledne vystoupí folklorní soubor Horačky, v kostele si zájemci budou moct poslechnout odborné přednášky a po celý den bude v Letařovicích také tradiční řemeslný jarmark.

Open Air Oldies party v Liberci

V sobotu 1. června se v Liberci v Pavlovicích v areálu Plochá dráha odehraje letní open-air setkání s legendami libereckých a okolních diskoték 90. let a přelomu století. Začátek akce, na které zahrají i naši rozhlasoví kolegové Jaroslav Hoření a Aleš Mastník, je v 18 hodin.

Líšenské pochody Českým rájem

V sobotu 1. června se koná 52. ročník Líšenských pochodů Českým rájem. Jako memoriál Vladimíra Hajného ho pořádá Klub českých turistů a TJ Sokol Líšný. Připraveno je několik tras různých obtížností, přičemž tu nejkratší, 7kilometrovou, je podle pořadatelů možné absolvovat i s kočárkem. Startuje se v líšenské sokolovně od 6 do 11 hodin. Na odpoledne pořadatelé připravili zábavní program.

Dětský den na Kristýně

V sobotu 1. června budou v Rekreačním areálu Kristýna pořádat Dětský den ve stylu Divokého západu. Budou připravené dětské atrakce, soutěže, ukázky práce se psy, seskok parašutistů i ukázka zásahu hasičů. Program začne ve 13 hodin.

Živá kultura = živý Liberec

Další tipy najdete v přehledu akcí Živá kultura = živý Liberec, který je neziskovým projektem Knihkupectví a antikvariátu Fryč. Projekt propaguje a propojuje libereckou kulturu a jednotlivé pořadatele.

autor: reČRoL | zdroj: webové stránky zmíněných organizátorů
Spustit audio

Související