Testy na covid-19 nově zdravotníci provádějí u krajského úřadu. Odběrové místo v karlovarské nemocnici skončilo

V areálu krajského úřadu v Karlových Varech od pondělí funguje nové odběrové místo na covid-19. Slouží jako náhrada za dosavadní testovací místo v Karlovarské krajské nemocnici.

Odběrové místo v nemocničním areálu fungovalo od dubna 2020. Kvůli zahájení první etapy projektu Generel Karlovarské krajské nemocnice ho teď bylo nutné přestěhovat. V místech, kde testovací místo víc než rok a půl fungovalo, letos začne demolice a přípravné práce pro výstavbu nového pavilonu.

Čtěte také

Testovací místo u krajského úřadu v Karlových Varech nabízí lepší přístup i víc místa. Provozní doba odběrů zůstává stejná, a to od 8 do 10 hodin. Zájemci se ale předem musí registrovat.

„Na začátku už jsme zjistili, že budeme muset vyřešit, kde bude stát městská policie, aby koordinovala příjezd, pokud se zvýší počet pacientů. Teď při tom nízkém počtu to jde, ale bude se to muset řešit. Jinak to co bylo v areálu nemocnice, a co je tady, je srovnatelné. Máme tady určitě lepší sociální zázemí,“ uvedla koordinátorka místa Denisa Bílská.

Spustit audio