Tereza Kostková: Peyrac mě vezl v Paříži do hotelu

Český rozhlas Plzeň zavítal s pořadem Otázky Tondy Procházky do Černošína. Našimi hosty byli herečka a moderátorka Tereza Kostková a herec a muzikant Petr Vondráček.

Petr Vondráček je členem skupiny Lokomotiva, která vznikla v roce 1994. "Jmenovali jsme se OOTM - One of the millions. Mysleli jsme si, že se dostaneme do světa a že bychom tedy měli zvolit mezinárodní název. Nikdo si to ale nepamatoval a všichni si to pletli s jinými zkratkami, třeba jako OPBH a podobně. Tak jsme se přejmenovali na Lokomotivu - je to název jedné mé písničky," popisuje Petr.

Vzpomíná i na svou vůbec první roli v seriálu Rodinná pouta a Velmi křehké vztahy. "Hrál jsem tam děvkaře a hochštaplera - já, takový slušný kluk." Poslechněte si také, jak velký je Petrův obdiv k Elvisovi Presleymu. 

Čtěte také

Tereza Kostková se vyznává k lásce k Tomu Hanksovi. "Ráda bych se s ním potkala. Baví mě jako herec i jako chlap." Při svém pobytu v Paříži se setkala s představitelem Joffreye de Peyrac Robertem Hosseinem, který byl nejen slavným hercem díky Angelice, ale i vynikajícím režisérem. "Viděla jsem představení, které režíroval i v něm hrál. Potom jsem si na něj počkala, abych ho pozdravila. Popovídali jsme si a protože měl před divadlem auto s řidičem, dokonce mě odvezl do hotelu," vzpomíná Tereza.

autoři: Antonín Procházka , iko
Spustit audio