Tereza Bebarová: Pepa Maršálek mě naučil, že péct se musí hlavně s láskou

26. září 2022

Herečka a dabérka, která byla 15 let hvězdou seriálu Ulice, z něj nakonec musela nedobrovolně odejít. Dostala ale další velkou příležitost a stala se moderátorkou kulinářské soutěže Peče celá země.

Přísloví, že všechno zlé je k něčemu dobré, platí i pro Terezu Bebarovou. Kdyby nedobrovolně nemusela odejít ze seriálu Ulice, asi by nepoznala Josefa Maršálka a nemoderovala by jeden z nejznámějších televizních kulinářských pořadů.

„Peče celá země nebyl důvod mého odchodu z Ulice, vyvíjelo se to nějak kontinuálně. Asi to tak mělo být, jak se říká. Zaměřila jsem se na novou cestu a nový směr, poznala jsem lidi, jako jsou pekaři, což je fascinující řemeslo. A poznávám i ty lidi, kteří se do soutěže přihlásili, a obdivuji je. Vítám ve svém životě nové obory, které mě potkávají a inspirují.“

Jako člověk narozený ve znamení raka má konzervativní povahu a po mnoha letech účinkování v Ulici se při jejím natáčení prý přímo spokojeně tetelila. „Ale asi jsem podprahově toužila po změně a osud zasáhl sám. Změna se udála, otřásla mnou, ale jak se říká konec dobrý, všechno dobré. Vývoj totiž jde bez negativních zkušeností těžko. Člověk občas potřebuje od života takovou malou facku, aby si uvědomil všechno dobré co má,“ říká herečka.

Čas na pečení

Moderování pořadu Peče celá země a setkání s Josefem Maršálkem ji nasměrovala na novou životní cestu doma i profesně, sama se vrhla na pečení. „Mělo to vývoj, okolo pečení jsem se ochomýtala od raného věku, jsem z Moravy a ta je s tím spjatá. Ale na sladké doma jsem nijak moc nebyla, vyznávala jsem zdravý životní styl a k tomu se přemíra cukru moc nehodí. Pepa Maršálek mě ale naučil, že se musí péct z kvalitních surovin a hlavně s láskou. A když se se toho nesní moc, jenom si vychutnáte malý kvalitní voňavý kousek, tak vám to nemůže ublížit. Tak jsem začala péct mnohem víc a mnohem líp.“

S Josefem vydali nedávno společnou kuchařku Čas na pečení. Sama autorka podle ní peče doma často a radost tím dělá i dětem. Vůně cukru, smetany a másla a potom třeba hotové bábovky přispívá k domácí pohodě.

Pořad Peče celé Česko měl zatím dvě řady a třetí se chystá. Natáčení začne v květnu 2023 a v roce 2024 by se měl vysílat. Na televizních obrazovkách ale populární dvojici uvidíme už dříve. „Už teď se těším na další projekt s Josefem Maršálkem. Natáčení pořadu Buchty po ránu začne v prosinci a bude se vysílat každou neděli v půl osmé,“ prozrazuje Tereza Bebarová.

Čas na TE.BE

Alex Mynářová a Tereza Bebarová

V době pandemie covidu rozjela herečka také svůj vlastní projekt. „ Říkali jsme si partnerem, že když se zastaví čas venku, je dobré vymyslet něco, co na tom nebude závislé. Tak jsme začali natáčet s Josefem Maršálkem u mě doma, ale na profesionální úrovni. Prvními partnery a sponzory pořadu byli i moji rodiče. Původně to byl hodinový pořad na zakázku pro televizi proložený rozhovory se zajímavými lidmi. Potom jsme přesídlili na You Tube, kde teď s Josefem už jenom pečeme.“

Tereza Bebarová je známá svojí snahou žít zdravě a přesto se pro mnohé stala symbolem ženy, která stále doma peče sladkosti. To se podle ní ale nevylučuje. „Vyžaduje to jenom nějaký life styl a nějaké peníze. Kvalitní potraviny, dobrou vodu i investice do kvalitních suplementů. Cest je skutečně moc a já jsem zastáncem prevence.“

K zdravému životnímu stylu patří i zdravá psychika. Co pro její rovnováhu sama dělá? Proč by měl člověk žít v pravdě a čeho by se měl vyvarovat? Poslechněte si v záznamu pořadu.