Teploty byly letos v červenci nižší než minulý rok a i kvůli nim zaznamenala některá koupaliště menší návštěvnost

Červnové i červencové teploty byly letos nižší než minulý rok a chladnější počasí poznamenalo především některá koupaliště v Karlovarském kraji. Mezi takové, které začátkem léta přivítaly méně lidí, patří například Městské koupaliště v Sokolově nebo nedaleké přírodní koupaliště Michal. 

Počet lidí na přírodním koupališti Michal v Sokolově byl za červenec v porovnání s minulým rokem poloviční. Za podprůměrnou návštěvnost může především chladnější počasí. Právě to je podle provozovatele koupaliště Karla Kotouse ten hlavní důvod, proč zůstali lidé v první polovině léta raději doma. 

Podprůměrnou sezonu hlásí i v Ostrově. „Sezona je zatím spíše podprůměrná. Lidé nechodí z toho důvodu, že si zvykli, že léto je 30 stupňů Celsia a jsou tropy,“ zhodnotil návštěvnost provozovatel ostrovského koupaliště Daniel Mašek.

Právě městské koupaliště v Ostrově letos dokončilo první část rekonstrukce, která se týkala dětských bazénků. Nyní připravuje město také modernizaci velkého bazénu. Dokončuje studii, následně se připraví projekt. „Velký bazén by se měl začít rekonstruovat příští rok v září. Měl by zůstat 50 metrů a rozdělit by se měl zhruba na dvě části, kde v jedné bude nový tobogán, měly by tam být skluzavky a herní prvky,“ přiblížil Mašek.

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související