Telecí ragú na bílém víně s žampiony
podle Jaroslava Viktory z hotelu U zeleného stromu
Suroviny:
500g telecí plece
150g anglické slaniny
1 větší cibule
máslo
200g žampionů
3dcl bílého vína
vývar ( voda)
čerstvá majoránka, velkolistá petržel
sůl, pepř
Postup:
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova, poté přidáme slaninu překrájenou na kostičky, orestujeme a na základ vložíme telecí maso nakrájené na nudličky, opečeme, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem ( vodou) a dusíme téměř doměkka. Pak přilijeme víno a necháme vydusit do hustší konzistence. Přidáme jemně nasekanou petržel, majoránku a žampiony, které jsme překrájeli na polovinu a podusili na másle. Podle chuti ještě dosolíme, opepříme.
Přílohy: rýže, hranolky
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.