Studenti a senioři v Karlových Varech budou mít od ledna MHD zdarma

5. prosinec 2018 14:30

Studenti do 26 let a senioři budou mít v Karlových Varech od 1. ledna jízdné v MHD zdarma. Dosud činil nejlevnější tarif pro studenty a seniory 365 korun ročně, a navíc se u studentů vztahoval jen na lidi mladší 19 let.

Na změně tarifů se dohodli radní krajského města, potvrdila primátorka Andrea Pfeffer Ferklová. Sleva bude město stát podle ní ročně 4,5 milionu korun, které bude radnice posílat městskému Dopravnímu podniku Karlovy Vary. Nyní dává město na provoz MHD dopravnímu podniku celkem 87 milionů.

Změna tarifu ocení zejména studenti mezi 19 a 26 lety. Na ně se dosud nejlevnější tarif za 365 korun nevztahoval. Podmínkou pro jízdu v MHD zdarma je platná Karlovarská karta, kterou si lze zakoupit na Dopravním podniku Karlovy Vary.

Se zlevněním jízdného pro seniory souvisí i úprava pravidel pro využívání Senior expresu, taxislužby za výhodné ceny pro seniory a zdravotně postižené. Dosud jej mohli využít senioři od 65 let. Aby se služba neduplikovala se zlevněnou MHD, budou mít nově na Senior expres nárok lidé ve věku od 70 let. U zdravotně postižených se pravidla nezmění.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio