Střední průmyslová škola v Ostrově slaví 60 let od svého založení

17. červen 2022 12:25

Na sobotu 18. června si přichystala průmyslová škola ke svému 60. výročí pestrý program, který je určený nejen absolventům, ale například i budoucím studentům nebo příznivcům technických vymožeností.

Střední průmyslová škola v Ostrově slaví 60 let. Škola byla založena v roce 1962 coby pobočka Střední průmyslové školy Loket a sídlila v ostrovském zámku. Dnes je to jedna z nejmodernějších škol v republice.

Původně škola nabízela výhradně strojírenské zaměření, ale hned o rok později byla nabídka rozšířena o elektrotechnický obor. V roce 2006 došlo ke sloučení SPŠ Ostrov a Středního odborného učiliště automobilního a strojírenského Ostrov. Škola se tak stala jednou z největších technických škol. Její portfolio oborů se tak rozšířilo i o Autotronika a Automechanika.

Od 1. září 2011 se škola nachází v jedné z nejmodernějších školních budov republiky, v Centru technického vzdělávání, které vzniklo rozsáhlou rekonstrukcí a dostavbou bývalé ostrovské základní školy.

Právě tam se bude 18. června také slavit. V rámci mimořádného Dne otevřených dveří škola nabídne bohatý program. Představí nejen technické vymoženosti, ale také dovednosti svých studentů. Akce začíná v 9:45. 

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio