Středeční Noční linka: Jsme v životě dostatečně vděční za to, co máme?

14. srpen 2019

Nezapomínáme děkovat? Za co děkujete v životě Vy? Jste vděčni za to, co jste dostali a komu za to děkujete? Změnilo slovo děkuji vyřčené z Vašich úst Váš život a pohled na život? Uvědomujete si, co všechno jste v životě dostali a za co můžete děkovat? Kdy a za co jste naposledy poděkovali?

Šamanka tradice kmene Lakotů a Hopiů nedávno prohlásila: Myslím, že bych mohla něco vzkázat, protože vidím mnoho lidí, kteří si stěžují a cítí se špatně, jsou v depresích a jsou negativní. A kdybych jim měla dát nějakou radu, řekla bych: "Začněte říkat DĚKUJI."

Máte střechu nad hlavou, máte šaty, snědli jste tolik malých chlebů, že byste s nimi mohli naplnit celý dům. Matka Země vás krmila rostlinami, ovocem, šťávami, zvířaty, rýží, medem. Dostávali jste toho doposud hodně, měli jste učitele, rodiče, máte přátele. Můžete dýchat, cítit, kolem sebe máte krásu.

Když se podíváte na své tělo, co pro vás dělají vaše plíce, co pro vás dělá vaše srdce. A nepotřebujete nic k tomu, abyste jen tak poseděli a byli živí, tak za to poděkujte. To je velký dar od Matky Země a Velkého Ducha.

Jste živí, uctívejte svůj život a buďte šťastní. Na vaše příběhy se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Příspěvek k tématu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.