Stavbu podchodu pod silnicí I/21 chtějí Františkovy Lázně zahájit ještě letos

Františkovy Lázně chtějí na podzim začít s výstavbou podchodu pod silnicí první třídy I/21. Ten by měl zvýšit bezpečnost chodců a cyklistů, kteří míří do městské části Žírovice nebo do přírodní rezervace SOOS.

Vyšší bezpečnost pro cyklisty a chodce by měl zajistit nový podchod pod silnicí první třídy I/21 u Františkových Lázní. Podchod propojí centrum města s městskou částí Žírovice. Lidé tak nebudou muset překonávat nebezpečnou komunikaci, po které každý den projede 15 tisíc aut.

Vizualizace podchodu

Na jeho výstavbu teď město získalo státní dotace víc než 60 milionů korun. Práce by mohly začít ještě letos.

„Uvidíme, co počasí dovolí. Musíme udělat objížďkovou trasu pro přerušení komunikace. Ta by mohla vzniknout už na podzim. V jarních měsících bychom mohli začít na té silnici I/21, kdy bychom ji rozkopali a začali fungovat tam,“ potvrdil starosta Jan Kuchař z hnutí Starostové a nezávislí.

Celkové náklady město odhaduje na zhruba 83 milionů korun. „Podařilo se nám získat ze státního fondu dopravní infrastruktury zhruba 63 milionů korun. Je to 85 procent celkových nákladů, což nám umožní stavbu realizovat,“ dodal Kuchař s tím, že podchod by měl být hotový do září příštího roku.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio