Starostové měst Aš a Březové vystoupí z ODS

2. březen 2011

Licence několika místním organizacím zrušila výkonná rada ODS. Důvodem je spolupráce s komunisty. Tento krok se týká také příhraniční Aše na Chebsku a Březové na Sokolovsku. Tamní starostové jsou rozhodnutím špiček ODS znechuceni a ze strany proto vystoupí. Situaci sleduje Andrea Strohmaierová.

Starosta Březové na Sokolovsku Miroslav Bouda je členem strany ODS už 19 let a na radnici pracuje o rok déle. Podle jeho slov na malých městech a obcích se na politickou příslušnost příliš nehraje. Jde hlavně o schopnost lidí… navíc domnívá, že jde spíš o uměle vyvolané téma, které má odvrátit pozornost od rozporů v ODS a ve vládní koalici.

ODS v příhraniční Aši končí. Rozhodla o tom výkonná rada strany. Důvodem je spolupráce s komunisty. Rozhodnutí špiček ODS kritizuje i starosta města Aše Dalibor Blažek a je připravený ze strany vystoupit a stát se nezávislým. Zastupitele ale požádá o vyjádření důvěry, aby mohl nadále na postu nejvyššího představitele města působit.


Místní organizace ODS v Aši se odvolala ke smírčímu výboru. Rozhodnutí o tom, zdali výkonná rada strany postupovala správně, tak bude známé zhruba v polovině března

Spustit audio