Srážka automobilu s osobním vlakem. Záchranáři nacvičovali zásah u Jesenice

10. březen 2023 15:35

U železniční zastávky Cheb-Všeboř nacvičovali společný zásah jednotky integrovaného záchranného systému. Tématem cvičení byla součinnost při likvidaci následků srážky osobního automobilu a vlaku.

Policisté, hasiči a zdravotní záchranná služba prověřovali své schopnosti spolupracovat při dopravní nehodě. Podoba simulované havárie měla co nejvíce odpovídat skutečné realitě. Kvůli nácviku se dočasně zastavil i provoz na přilehlé železniční trati.

Do akce se kromě záchranářů zapojili také figuranti v roli raněných. „Vlak zastavil poté srážce, uvnitř je zhruba třicet cestujících. Jsou to všechno figuranti z místní chebské střední školy. Jsou tam lidé, kteří jsou imobilní, těžce zranění a jsou tam i figuranti, kteří simulují, že došlo k těžkému zranění,“ přiblížil průběh nácviku přímo z místa mluvčí krajského sboru hasičů Martin Kasal.

Úkolem záchranných složek bylo vyhodnotit situaci a co nejrychleji a nejefektivněji evakuovat osoby z místa srážky. Převozy zraněných mířily na stanice hasičů do Chebu a Mariánských Lázní, což simulovalo převozy do zdravotnických zařízení.

Fotogalerie

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio