Správa železnic opraví hlavní budovu nádraží v Chebu

27. červenec 2020 10:30

Opravené nástupiště, podchody, nové výtahy a moderní technologie – to je jen část z toho co bude mít nádraží v Chebu po skončení oprav. Stavební firmy teď finišují s první částí úprav. Ta další se bude týkat hlavní budovy.

Nádražní budova v Chebu ve městě stojí od roku 1962. Původní nádraží bylo zničeno za druhé světové války. Architektem nového areálu byl Josef Danda. Teď stavební společnosti celé nádraží opravují. Bude moderní, bezpečnější a pro cestující přehlednější.

Vysoká budova ale zůstane pořád stejná. Je totiž památkově chráněná. „Nějaké velké zásahy tady nejsou z tohoto důvodu možné. Projekt a obnova proběhnou pod dohledem památkové ochrany,“ vysvětlil ředitel Stavební správy západ Správy železnic Petr Hofhanzl.

Rekonstrukcí se hlavní budova vrátí do původního stavu. Například v podchodech bude opět na stěnách drobné obložení tak, jak to bylo v minulosti. „Rekonstrukcí projdou také veškeré komerční a obchodní jednotky, toalety, pokladny, které jsou umístěné ve spodní hale,“ dodal Hofhanzl. Opravy by měly skončit za dva roky.

Více v reportáži:

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio