Sportoviště za miliony se buduje v Plzni na Košutce

25. květen 2022 08:25, aktualizováno

Několik sportovišť, restauraci s terasou a zázemí nabídne nová multifunkční hala Krašovská v Plzni. Bude navazovat na nový park Podzemník a lidé sem dojedou pohodlně na kole i autem.

Výstavba sportovní haly Krašovská v Plzni na Košutce finišuje. Práce začaly loni na jaře a hotovo bude v srpnu letošního roku. Objekt, jehož průčelí navazuje na nově vybudovaný park Podzemník, nabídne celou řadu sportovišť se zázemím, restauraci a parkoviště s 50 místy. „Hotová je hrubá stavba a pokračují práce na toaletách, sprchách, zkrátka na všem, co halu zušlechtí k jejímu užívání,“ popsal náměstek plzeňského primátora Roman Zarzycký. Stavba podle něj vyjde na 160 milionů korun bez DPH.

Multifunkční hala bude sloužit hráčům florbalu, volejbalu, basketu a také skupinovým cvičením. Kromě toho poskytne prostory pro fyzioterapii a vzdělávací semináře. Součástí bude i restaurace s venkovní terasou. „U haly je realizovaná nová okružní křižovatka, bude zde parkoviště se závorovým systémem a od parku Podzemník bude prodloužena cyklostezka, samozřejmostí jsou stojany na kola,“ vysvětlil náměstek dostupnost nového sportoviště.

V tuto chvíli srpnový termín dokončení stavby nemůže podle Zarzyckého nic ohrozit. Na závěr ještě doplnil jednu novinku. „Budeme budovat také sportoviště za 20 milionů korun Na Prokopávce, kde budou čtyři beachvolejbalové haly, tento týden jsme předali staveniště a za osm měsíců bude hotovo,“ řekl náměstek.

autoři: Veronika Krátká , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio