Sportoviště se kvůli covidu potýkají s úbytkem návštěvníků

28. listopad 2021 11:51, aktualizováno

Od pondělí smí do sportovních center jen lidé očkovaní, nebo ti, kteří nemoc covid-19 prodělali. A na návštěvnosti je to znát.

Méně lidí v bazénech, ve sportovních halách i fitness centrech. I to jsou důsledky aktuální epidemické situace a následných vládních opatření. Daleko méně lidí navštěvuje i městská vnitřní sportoviště. Markantní úbytek hlásí například městský plavecký bazén v Plzni na Slovanech.

Po zákazu vstupu pro neočkované dokonce klesla návštěvnost oproti době před covidem na jednu pětinu. „Kapacita bazénu je 800 lidí v jednu chvíli,“ vysvětli šéf bazénu Tomáš Kotora. „Naše denní návštěvnost před covidem byla 1 600, před těmi novými opatřeními to bylo 400 denně a teď jsme s bídou na 300 návštěvnících denně,“ doplnil.

U kolektivních sportů brzdí trénink karantény

Úbytek sportovců hlásí také hala TJ Lokomotiva v Plzni. Dříve v ní bývalo plno alespoň dopoledne díky školám. „Pokles vidíme jak u hobby sportů, badmintonu, squashe, florbalu,“ potvrdil šéf haly Pavel Froněk. Trénovat prý skoro nechodí ani družstva kolektivních sportů, vždy se v týmu najde někdo, kdo je pozitivní a v karanténě je pak celé družstvo.

Méně lidí navštěvuje také sportovní centrum Koloseum na Lochotíně. Jeden z majitelů Antonín Kročil uvedl, že nejvíc je v současnosti vytížená horolezecká stěna, kde probíhají dětské kurzy. „U skupinových cvičení a fitness je návštěvnost velmi slabá, lidé jsou ale zatím loajální a nevrací nám permanentky,“ uzavřel.

autoři: Jan Markup , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio