Sportmanie nabídne víc než 70 disciplín

16. srpen 2019 15:10

Vyzkoušet si různé druhy sportů pod dohledem odborných trenérů nebo se zúčastnit besed se známými sportovci můžete během Sportmanie v Plzni. Startuje už v sobotu a potrvá do 25. srpna.

Máte rádi sport? Pak se můžete vypravit do Plzně za obchodní centrum Plaza, kde v sobotu 17. srpna začne Sportmanie. Tu už počtvrté pořádá Město Plzeň. Zájemci si můžou vyzkoušet přes 70 sportovních disciplín. A některé budou na této sportovní akci úplně poprvé. 

Lanový park i wakeboarding

Novinkou letošního ročníku bude lanový park, který si budou moci lidé vyzkoušet jak v nížinách, tak ve výšce. Další atrakcí bude wakeboarding, kdy se zájemci svezou na vodě na prkně díky umělé lanovce napříč areálem.

„Nově to bude i virtuální realita, závodní simulátor se vším všudy. Pro kulturnější návštěvníky jsme připravili výstavu Zikmund100 cestovatelů Sochy a Vaňourka,“ řekl bývalý triatlonista a účastník olympijských her Přemysl Švarc, který nyní působí na odboru sportu a podnikání plzeňského magistrátu.

Vybrat si sport, který vám sedne

Všechny sportovní disciplíny si lidé budou moci vyzkoušet pod vedením odborníků. „Není nad to, když si můžete sport vyzkoušet pod vedením trenéra, já jsem si vyzkoušel jízdu na válcích, na kole jezdím, ale bylo to docela těžké,“ prozradil moderátor Sportmanie Zdeněk Hůrka.

Rodiče mohou také spolu s dětmi vybrat ideální sportovní klub ve svém městském obvodu. „Budeme prezentovat sportovní kluby, které v jednotlivých obvodech působí, to znamená, že rodiče a děti si budou moci rovnou vybrat a ověřit, zda mají volnou kapacitu,“ uvedl náměstek primátora Roman Zarzycký.

Zajímavé osobnosti

Ani letos nebude chybět oblíbená ranní rozcvička. „Ve všední den od 7 a od 8 hodin a o víkendech, abychom si mohli trošku přispat, od 8 a od 9 hodin,“ uvedl Švarc.

Na Sportmánii nebudou chybět besedy a autogramiády se zajímavými osobnostmi, třeba s dietologem Petrem Havlíčkem. „Zahájení osvěží skyline show mistrů světa, parašutistické vystoupení a parkouristé,“ pozval Švarc. Dodal, že vystoupí také youtuberka Mína a finalista soutěže The Voice Jakub Moulis.

Mapa areálu Sportmánie Plzeň 2019
autoři: Karolína Sedláková , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio