Špenátová polévka je dobrý tip nejenom na Zelený čtvrtek

I když tato polévka nevypadá úplně lákavě a už jen při jejím názvu se nám mohou vybavit školní jídelny, nedejme se odradit. Její chuť a výživové hodnoty zajistí, že se stane součástí našich jídelníčků.

Ingredience
  • 350 g mraženého špenátového protlaku
  • 1 cibule
  • česnek
  • 50 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 l vývaru
  • sůl

Oloupanou cibuli nakrájíme a na másle ji necháme zesklovatět. Pak zasypeme moukou, a připravíme světlou cibulovou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar, mléko a nerozmražený špenátový protlak, osolíme, přidáme česnek a pod pokličkou pomalu vaříme zhruba 30 minut.

Do hotové polévky slabým praménkem zavaříme vajíčko tak, aby se srazilo na drobné kousky. To docílíme tak, že polévkou nemícháme, dokud vajíčko není sražené.

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko