Speciální odpoledne s hasiči i dobrodružná výprava. Kam vyrazit na Den dětí v Karlovarském kraji?

31. květen 2019 11:00

Po celém světě začnou zítra 1. června oslavy Mezinárodního dne dětí. V Karlovarském kraji nabídnou města a obce různě tematicky zaměřené akce. Na jaké tradiční i netradiční programy pro děti můžete v regionu vyrazit?

Na netradiční formu oslavy Dne dětí se můžou těšit návštěvníci Krásné u Aše, kde v nedalekém Újezdu blízko česko-německé hranice připravilo místní infocentrum dobrodružnou výpravu. Na zhruba šest kilometrů dlouhé trase budou pro účastníky připravené různé atrakce, jako například házení na cíl nebo lukostřelba. Výprava s názvem „Za dobytím nejzápadnějšího bodu“ začíná v půl desáté dopoledne u krásenského hřbitova.

Program pro nejmenší je připravený v okresních městech Sokolov a Cheb. Tam pořádá oslavu dne dětí sbor dobrovolných hasičů z městské části Háje. Chybět tedy nebudou soutěže, ukázky výcviku psů nebo vystoupení malých hasičů. V odpoledním programu, který začíná ve 14 hodin, si návštěvníci můžou vyzkoušet i jízdu na koních nebo paintball. Sportovně zaměřenou akci připravili v Nejdku, a to na fotbalovém hřišti. Tam se představí místní sportovní kluby a Myslivecký spolek Nejdek-Suchá.

V Centru zdraví a bezpečí blízko KV areny bude 1. června Den otevřených dveří se záchranáři. Návštěvníkům představí interaktivní formou propojení integrovaného záchranného systému a jeho jednotlivé složky. A protože je první červnový víkend, v centru města se můžou lidé zapojit, nebo se jen přijít podívat na tradiční karnevalový průvod.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio