Soutěž Stejná šance zná vítěze. Vyhrál pivovar v Kynšperku

24. květen 2018 16:30

Osmý ročník soutěže Stejná šance – zaměstnavatel roku 2018 vyvrcholil v pondělí v sále Krajského úřadu v Karlových Varech, kde proběhlo slavnostní vyhlášení. Během něj byla předána ocenění firmám za zaměstnávání osob se zdravotním znevýhodněním.

Letošním vítězem se stal Kynšperský pivovar. Na druhé příčce se umístili dva zaměstnavatelé, Fresenius Medical Care – DS Karlovy Vary a Krajský úřad v Karlových Varech. Třetí místo patří firmě Sedmé nebe, Ráj dětí a maminek, Oloví.  

Veřejnost měla možnost do soutěže nominovat zaměstnavatele od 5. března do 23. dubna. V Karlovarském kraji nominovala veřejnost celkem 30 zaměstnavatelů, ze kterých porota na základě stanovených kritérií zvolila vítěze. 

Cílem soutěže Stejná šance je podpořit firmy, které zaměstnávají osoby se zdravotním znevýhodněním, poskytnout jim veřejné uznání a prostřednictvím příkladů jejich dobré praxe motivovat ostatní firmy, aby osoby se zdravotním znevýhodněním zaměstnávaly. Osmý ročník soutěže proběhl pod záštitou ministerstva práce a sociálních věcí a hejtmanky Karlovarského kraje.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio